Welkom bij In Balans Almelo
Ina de Groot gediplomeerd Therapeut
orthomoleculair adviseur

Wat betekent dat?
Ik heb me gespecialiseerd in de Orthomoleculaire voedingsleer dat o.a. gericht is op micronutriënten zoals vitaminen en mineralen en macronutriënten zoals koolhydraten vetten en eiwitten vocht en voedingsvezels dit is de basisvoeding waar ons lichaam veel van nodig is om een optimale gezondheid te behalen of te behouden. Soms kan er ondanks goede basisvoeding een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, zoals aan ijzer, of vitamine D een supplement kan dan uitkomst bieden maar laat je hierin wel adviseren, slik niet zomaar alles.

om een optimale gezondheid te behouden is bij voorkeur de voeding zo puur mogelijk en alleen gebaseerd op het zo optimaal mogelijk voeden van het lichaam, het beste is biologische voeding te kiezen omdat dat nog puur is en ons lichaam zo optimaal kan voeden.

Orthos komt uit het Grieks en betekent ‘juist, recht of gezond’ en moleculair is ‘de moleculen betreffende’. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar om met natuurlijke stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

ik kan je als orthomoleculair adviseur helpen bij het kiezen van de juiste voeding, vitaminen , mineralen, zodat jij je weer fitter kunt voelen, beter kunt slapen, meer rust in je hoofd ervaart en nog veel meer. Geen persoon is hetzelfde er bestaat geen standaard advies

tijdens een uitgebreid intakegesprek met een uitgebreide vragenlijst probeer ik een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de klachten en je wensen. Ik ga aan de slag voor jouw om een zo passend en compleet mogelijk behandel advies te schrijven we gaan aan de slag met Voeding leefstijl en suppletie slaap en bewegen.

Ook vind ik het belangrijk om met hoge kwalitatieve supplementen te werken speciaal voor diegene die tekorten niet met voeding kunnen oplossen. Aanvullend kun je een bloedonderzoek aanvragen de EMBTest® om bijvoorbeeld te kijken naar de vitamine mineralen status of het testen van specifieke organen zoals je darmen het kan allemaal.

     

Terra is een prachtig verzamelgebouw met heel veel verschillende disciplines dat heeft mij zo aangesproken mooi gelegen veel parkeer ruimte en Jan en Eline zijn super aardig!